Arthur Troop – zakladatel International Police Association

Zakladatelem IPA byl policejní seržant Arthur Troop z Lincolnshire v Anglii, který chtěl vytvářet přátelská spojení a podporovat spolupráci mezi policisty po celém světě.

Arthur Troop se narodil 15. prosince 1914, v Lincolnu v Anglii, kde strávil své dětství a chodil do školy. Původně začal pracovat jako mechanik, ale rychle zjistil, že jej zajímají jiné věci. Studoval na Ruskin College v Oxfordu obor ekonomie a sociální vědy. Během této doby studoval také 3 roky ruské dějiny. V roce 1934 získal stipendium, díky čemuž navštívil Moskvu a Leningrad. Poté následovalo dvouleté studium zemědělství na Avoncroft Agriculture College ve Vale of Evesham ve Worcestershiru.

Arthur Troop vstoupil 19. června 1936 do řad Lincolnshirské policie, kde působil v různých odděleních specializujících se na dopravu. Krátce po 2. světové válce si dal nelehký úkol a to sice založit organizaci podporující přátelství mezi policisty po celém světě.Vycházel z toho, že lidé pokud spolu častěji mluví, tak spolu méně bojují a také věřil v pozitivní vlastnosti přátelství. V té době byl považován za podivína a ze strany policejního prezidenta a ministerstva vnitra neměl žádnou podporu.

IPA byla založená dne 1. ledna 1950 pod mottem v esperantu „Servo per Amikeco“ (Služba přátelstvím) a Arthur Troop se stal prvním generálním sekretářem Britské sekce. Současně, s pomocí prvních průkopníků, neúnavně pracoval na zakládání dalších národních sekcí. V roce 1955 se stal, na prvním mezinárodním zasedání výkonného výboru v Paříži, prvním mezinárodním generálním tajemníkem a tuto funkci zastával až do roku 1966, kdy ji přestal vykonávat z osobních důvodů.

Díky úspěchům, jenž Arthur Troop získal při vytváření největší policejní organizace, došlo postupně ke změně názorů u úřadů, které předtím International Police Association odmítaly.
U příležitosti narozenin britské královny získal Arthur Troop v roce 1965 medaili britského impéria za jeho práci při zakládání IPA. Později získal řadu dalších vysokých ocenění v zahraničí.

Arthur Troop zemřel ve spánku 30. listopadu 2000 po dlouhotrvající nemoci. Arthur Troop byl obyčejný britský policista, jenž byl veden mimořádným snem, který se mu podařilo proměnit ve skutečnost.