Nové webové stránky IPA sekce Česká republika z.s.

Dne 11. února 2018 byly po kratším neveřejném testování spuštěny nové webové stránky. Zásadní změnou nové verze je to, že web České sekce IPA je nyní plně responzivní, to znamená, že se dokáže přizpůsobit každé velikosti displeje, na kterém je zobrazován. Spokojeni budou hlavně uživatelé přistupující z mobilních zařízení a tabletů, neboť tito byli v předchozí verzi našich stránek opomíjeni.

Jako základ je u nových stránek použitý redakční systém WordPress, který byl použitý i u předchozí verze webu. Po několikaměsíčním hledání byla nakonec zvolena placená verze šablony GeneratePress, s jejiž pomocí byly webové stránky upraveny do současné podoby.

V záhlaví webových stránek jsou použity fotografie s policejní tématikou, které dle mého názoru pěkně dotváří vzhled webu. Na těchto fotografiích jsou zachyceni policisté z Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje a jejich vybavení. Fotografie mi k použití na našich stránkách ochotně poskytl olomoucký fotograf Vít Kocián. Za toto mu ještě jednou velmi děkuji.

Původní verze webu bude po omezenou dobu zpřístupněna na adrese www.old.ipacz.cz. Jak si můžete všimnout, tak ne všechny nabídky, které jsou zveřejněny ve starší verzi webu, se nacházejí v jeho nové verzi. Tímto prosím ještě jednou vedoucí územních skupin, aby mi dali na emailovou adresu admin@ipacz.cz vědět, které nabídky jsou stále aktuální. Týká se to samozřejmě těch nabídek, které sjednaly jejich domovské územní skupiny.

Nové webové stránky budou ze začátku ještě v testovací a ladící verzi, pokud budete mít nějaký návrh na zlepšení, doplnění či úpravu, napište mi na email admin@ipacz.cz, předem děkuji.

Dovolím si teď ještě nakonec odbočit, na adrese forum.ipacz.cz je spuštěné IPA fórum. Vzhledem k tomu, že toto fórum je delší dobu nevyužívané a ani původní uživatelé skryté části tohoto fóra jej již nepoužívají, bude provoz tohoto fóra ukončen a obsah bude smazán. Tímto prosím uživatele mající zde účet, aby si případně své zájmové kontakty či další věci zkopírovali nejpozději do 28.2.2018.

Aleš Černý
administrátor webových stránek