16. ročník florbalového turnaje o Pohár IPA ÚS Hranice 2024

Dne 2. března 2024 se uskutečnila akce 16. ročník florbalového turnaje o Pohár IPA ÚS Hranice 2024. Turnaj který již tradičně pořádala IPA (International Police Assocition) ÚS č.206 Hranice z.s., se opětovně odehrával v  hale TJ CEMENT Hranice. Představil se zde omezený počet 7 týmů z celé ČR.

Týmy byly rozlosovány do dvou skupin, kdy vítěz postoupil přímo do vyřazovacích bojů, 2 a 3 týmy ve skupinách se utkaly mezi sebou o postup do finálových bojů. Po krásných finálových zápasech se celkovým vítězem stál tým FBU SKP OSTRAVA, kdy po loňském třetím místě se jeho hráči mohli opět radovat z prvního místa. Na druhém místě skončil tým FALKONI HOLEŠOV. Třetí místo obsadil loňský vítěz CENTRUM ORLOVÁ.

Nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášen Ondřej Šiška z týmu FALKONI HOLEŠOV. Nejlepším střelcem se stal Jakub Novotný z týmu FBU SKP OSTRAVA. Brankářem turnaje byl vyhlášen Daniel Fukala z týmu FBU SKP OSTRAVA. Týmy si po náročných bojích odnesly opět hodnotné ceny. Slavnostního vyhlášení a předání cen se zúčastnil starosta Města Hranice – Ing. Daniel Vitonský. Velký dík patří organizátorům, sponzorům a příznivcům IPA Hranice.

Konečné pořadí:

  1. FBO SKP Ostrava
  2. Falkoni Holešov
  3. Centrum Orlová
  4. Vsetínská lavina
  5. Jaguáři PČR Ostrava – Zábřeh
  6. IPA Hranice
  7. Policejní Akademie Praha

autor: Mgr. Pavel Chlápek – vedoucí IPA ÚS č. 206 Hranice, z.s.