První výjezd Right Riders Hranice 1.- 4. května 2014 Polsko

Dne 1. května 2014 se uskutečnila první společná vyjížďka Right Riders Hranice. První část skupiny se sešla v Lipníku nad Bečvou na ulici Hranická odkud jsme se pak vydali na cestu do Polského Lwówku Ślaskiego, kde jsme se měli setkat s klubem Right Riders Warszawa na pozdním obědě. Za Olomoucí u restaurace Křepelka se k nám přidala další část výpravy a poté jsme zamířili na Moravskou Třebovou, kde byla další zastávka, na které se připojili zbylí členové klubu z Brna.

Cestou jsme se pak ještě stavili ve firmě Velebný a Fam v Ústí nad Orlicí, kde jsme měli přichystané mikiny a trička se znaky RR, které nám firma vyšívala.

Odtud jsme už pokračovali do Lwówku Ślaskiego, kde již na nás čekali v restauraci Pod Czarnym Krukiem přátelé z Warzsawy. Na místo jsme dorazili v pořádku i přes to, že na polské straně jsme vjeli do průtrže mračen, kdy voda se valila po cestě i s bahnem z okolních polí a nad hlavami nám létaly blesky. Na místě nás však čekali přátelé a chutný i když nezvyklý oběd – vepřový řízek, hranolky, zelí.Byli jsme sice zprvu zaskočeni, nicméně se ukázalo, že jídlo bylo výborné.

Poté jsme se vydali do Jelení Góry Wczasowa 5a, kde jsme měli zajištěné ubytování po celé tři noci. Je pravda, že jsme spali v okolí na třech různých místech, ale v jednom z domků jsme si udělali základnu, kde jsme se scházeli. Od Polských přátel se nám dostalo milého přijetí. Večer jsme strávili v družném hovoru při grilování a pivu.

V pátek ráno jsme se probudili do mlhavého a studeného rána. Čekal nás výjezd do České republiky do Adršpašských skal. Nepromoky a teplé oblečení byly nutností.

Cesta proběhla v pořádku a po troše bloudění jsme dorazili na místo. V Adršpachu se od naší skupiny oddělilo pět členů, kteří se vraceli domů.

Zbylí členové se přidali k Polské skupině a od té doby jsme jezdili v jedné velké grupě, která mělo okolo 25 motorek. Z Adršpachu jsme vyrazili do komplexu Osówka Gluszyca, Sierpnica. Jak se ukázalo bloudí i ostřílení motorkáři. Na české straně bylo počasí přející, ale v Polsku byla mlha, déšť a zima. Navštívili jsme podzemní komplex Osówka, který vznikl za 2.světové války. Odtud jsme se vraceli zpět do Jeleniej Góry. Cesta v té slotě byla nekonečná, neboť opět nastala ta nejnemožnější kombinace- zima, déšť a mlha. I přes havárii motocyklu polského člena RR, která se obešla bez zranění pouze s poškozenou kapotáží motocyklu, jsme se vrátili na místo určení. Dorazili jsme ve 23 hod. Při dojezdu do Jagniatkówa pršelo se sněhem a teplota spadla na 1 st. C. Všichni si vyzkoušeli jízdu v extrému. Mnozí dojížděli silou vůle, ale dojeli všichni. Prokřehlí, ale také šťastní, že to zvládli.

Do rána jsme u krbu usušili mokré věci a byli připraveni na další den. Bohužel počasí bylo ten den ještě horší a tak jsme se rozhodli, že strávíme den společně, v teple. V sobotu nás opustili další dva členové z Brna.

Zbytek členů výpravy se dne 4.5.2014 probudil do exklusivního rána. Sluníčko, po mlze nebylo ani památky. Konečně jsme viděli, kde jsme. Krásná příroda, jen do ráno „trochu“ mrzlo, takže jsme museli čekat až povolí mráz, roztaje námraza na motocyklech a trochu uschnou cesty.

Uklidili jsme ubikace, sbalili věci a vydali se k domovu. Tentokrát jsme zvolili jinou trasu, kdy jsme se vraceli přes Krkonoše – Malou Úpu na Hradec Králové. Cesta domů nám vynahradila předchozí tři dny. Celou cestu nás doprovázelo slunečné počasí, nádherná viditelnost, takže jsme se přejezdem Krkonoš kochali výhledem na Sněžku a okolí. Cesta domů proběhla bez komplikací. Všichni jsme dorazili domů v pořádku.

I přesto, že nám počasí na první vyjížďce nepřálo, nemohlo zastínit skutečnost, že se sešla perfektní parta lidí, kteří se doposud téměř neznali. Většina členů RR Hranice se viděla s členy RR Warzsawa poprvé. Přijetí bylo vřelé a neslo se v přátelském duchu. Vzhledem k tomu, že to byla první společná vyjížďka našeho klubu, kdy někteří členové v tak veliké skupině jeli poprvé, zvládli jízdu na jedničku, nedostatky se odstraňovali za pochodu, hlavním kritériem byla bezpečnost jízdy. Všem patří díky za disciplinovanost a za vytvoření přátelské atmosféry.

Samostatné poděkování patří členům Right Riders Warszawa za pozvání, milé přijetí a perfektní organizaci, zejména při zajišťování vyjížďky, zajištění bezpečných průjezdů křižovatkami a nebezpečnými místy. Děkujeme a těšíme se na další shledání.